»  FUSUMA
»  LAMPY
»  MEBLE
»  NOŻE
»  OGRÓD
»  PARAWANY
»  POŚCIEL
»  ROLETY
»  UPOMINKI
NOŻE

NOŻE JAPOŃSKIE

Japonia, jak żaden inny kraj na świecie kultywuje estetykę przygotowywania potraw. 

Najwazniejszym przy tym narzędziem do ich przygotowywania  jest Hocho - ręcznie wykuwany nóż.

 

TYPY NOŻY JAPOŃSKICH

Santoku   

Wielofunkcyjny nóż do mięsa ryb i warzyw. Szerokie ostrze do dobrego prowadzenia po zagietych palcach.

Gyuto       

Wielostronny nóż kuchenny do rozcinania, filetowania, i przygotowywania ryb i mięsa. Smukła forma klingi do precyzyjnych prac. Cięcie ciągnięciu i pchnieciu.

Usuba      

Nóz do warzyw

Ajikiri      

Nóż do małych ryb

Sashimi   

Deba        



Podkategorie:
1. Tradycyjne -
1. Tradycyjne
2. West design -
2. West design
3. Zestawy -
3. Zestawy
4. Ostrzenie -
4. Ostrzenie
5. Myśliwskie -
5. Myśliwskie
6. Inne -
6. Inne